Αγορά χρηματοκιβωτίου🗝Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Αγορά χρηματοκιβωτίου🗝Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!


Είναι καιρός να ξεχάσετε τις κλασσικές κρυψώνες της γιαγιάς που συμβούλευε τα αντικείμενα αξίας να φυλάσσονται «κάτω από το στρώμα», «στο συρτάρι με τα εσώρουχα» ή «στη γλάστρα»! 

Εκτός του ότι οι κρυψώνες αυτές είναι το πρώτο μέρος που θα ψάξει ένας επιτήδειος, δεν παρέχουν καμία απολύτως προστασία στα μετρητά, τα πολύτιμα έγγραφα ή στα αντικείμενα αξίας σε περίπτωση πυρκαγιάς ή πλημμύρας.
Αδιαμφισβήτητα κανείς μας δε θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο μίας πιθανής διάρρηξης, ωστόσο ο πιο σύγχρονος και ορθόδοξος τρόπος για να προφυλαχτείτε, όχι μόνο από κακόβουλες παραβιάσεις του χώρου σας, αλλά και από ακραία φαινόμενα, είναι το χρηματοκιβώτιο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επενδύσετε σε ένα χρηματοκιβώτιο.


Κάθε τύπος χρηματοκιβωτίου έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί έναν διαφορετικό σκοπό. Ενώ κάποιος για παράδειγμα μπορεί να είναι ιδανικός για την προστασία πολύτιμων αντικειμένων, άλλοι έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν τα έγγραφα ασφαλή. Έτσι, προτού αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ένα χρηματοκιβώτιο στο χώρο σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τα οφέλη του καθώς και τους περιορισμούς του.

Ακολουθούν ορισμένοι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν πριν επιλέξετε ένα χρηματοκιβώτιο για το σπίτι ή την επιχείρησή σας.

  • Μέγεθος Σκεφτείτε τα αντικείμενα που θέλετε να αποθηκεύσετε στο χρηματοκιβώτιό σας και στη συνέχεια, επιλέξτε ένα που είναι μεγαλύτερο από ό, τι νομίζετε ότι χρειάζεστε. Συχνά φανταζόμαστε μια λίστα αντικειμένων που θα τοποθετούσαμε σε χρηματοκιβώτιο, το γεγονός είναι ότι επιλέγουμε συχνά να βάζουμε όλο και περισσότερα πράγματα μέσα. Είναι καλύτερο να αποκτήσετε ένα μεγαλύτερο χρηματοκιβώτιο, από ό, τι αρχικά θεωρείτε πως χρειάζεστε, γιατί αυτό θα διασφαλίσει ότι θα έχετε περισσότερο χώρο.
  • Εντοιχιζόμενο ή Επιδαπέδιο Τα εντοιχιζόμενα χρηματοκιβώτια τα βλέπουμε συχνά σε ταινίες κατάσκοπων και πρόκειται για μια ωραία ιδέα. Είναι αυτά που χτίζονται μέσα στον τοίχο και δεν μπορούν να αφαιρεθούν. Ένα μειονέκτημά είναι το μικρό τους βάθος, καθώς οι τοίχοι είναι συνήθως 25-30 πόντους. Το επιδαπέδιο χρηματοκιβώτιο μπορεί να είναι ιδανικά για την απόκρυψη πραγμάτων αλλά, μόλις βρεθεί, μπορεί να αφαιρεθεί αρκετά εύκολα. Αυτό το χρηματοκιβώτιο είναι μία καλή επιλογή αν προσπαθείτε να κρατήσετε τα πράγματα μακριά από παιδιά ή κακόβουλα βλέμματα, αλλά δεν είναι καλή επιλογή αν ανησυχείτε για κλοπή.
  • Ποιότητα - πιστοποιήσεις - εξειδικευμένα τεχνικά χαρακτηριστικά Ένα χρηματοκιβώτιο με χαμηλότερη ποιότητα είναι προφανώς πιο εύκολο να ανοιχτεί. Οι ποιότητες κατασκευής των χρηματοκιβωτίων προσδιορίζονται από τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις που αυτά διαθέτουν και ασφαλώς από τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά τους: Αδιαβροχοποίηση, αντοχή στη φωτιά, την πρόσκρουση, την υγρασία και την μούχλα, χρονοκαθυστέρηση, φωτεινή οθόνη με ενδείξεις, φωτισμός εσωτερικά, επιπλέον κρυφος χώρος κ.α. Σημαντικό δείγμα ποιότητας είναι και η εγγύηση καλής λειτουργίας. Το σύνηθες είναι να κυμαίνεται από 1 εώς 5 χρόνια.
  • Επίπεδο ασφάλειας Το επίπεδο ασφάλειας που χρειάζεστε εξαρτάται από την αξία των αντικειμένων που σκοπεύετε να αποθηκεύσετε στο χρηματοκιβώτιό σας. Θα εξαρτηθεί επίσης από τις απαιτήσεις της ασφαλιστικής σας εταιρείας, εάν τα αντικείμενα είναι ασφαλισμένα. Για παράδειγμα, εάν το χρηματοκιβώτιο σας δεν έχει συγκεκριμένη αξιολόγηση ασφαλείας από ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις και τα αντικείμενά σας κλαπούν ή καταστραφούν, η ασφαλιστική σας εταιρεία ενδέχεται να μην σας αποζημιώσει.
  • Τρόπος κλειδώματος Επικρατούν δυο τρόποι, ο πρώτος είναι μια κλειδαριά ασφαλείας και ο δεύτερος είναι ο ηλεκτρονικός συνδυασμός. Καλύτερη επιλογή είναι ο ηλεκτρονικός συνδυασμός, καθώς δεν απαιτείται κλειδί. Φυσικά η αγορά διαθέτει και χρηματοκιβώτια που ενεργοποιούνται με πιο σύγχρονους τρόπους όπως: δακτυλικό αποτύπωμα, κωδικό πρόσβασης και κάρτα. Από εσάς εξαρτάται το ποσό που επιθυμείτε να επενδύσετε.
  • Τοποθέτηση - Βάρος Η σωστή τοποθέτηση είναι εξίσου σημαντική με τις προδιαγραφές του. Να αποφεύγετε την τοποθέτηση σε εμφανή σημεία. Προτιμήστε σημεία στενά, σκοτεινά, αφανή και δύσκολα προσβάσιμους μικρούς χώρους. Με αυτό τον τρόπο δυσκολεύετε τον χώρο όπου θα εργαστούν οι διαρρήκτες. Είναι σημαντικό να ξέρετε πως η ποιότητα ενός χρηματοκιβωτίου δεν ορίζεται από το μεγάλο βάρος του. Σημαντικότερη είναι η ορθή στερέωσή του σε πλακά από μπετόν ή σε κάποια κολώνα και στην συνέχεια η αντίστασή του στις προσπάθειες διάρρηξης      

Η ασφάλεια είναι θέμα επιλογής 

Πριν αγοράσετε κάποιο χρηματοκιβώτιο λάβετε υπόψιν σας όλους τους παραπάνω παράγοντες, ενημερωθείτε από τους ειδικούς και διαλέξτε αυτό που ικανοποιεί τις ανάγκες σας.

Ασφαλώς ένα σύστημα ασφαλείας στον χώρο σας θα μεγιστοποιήσει το επίπεδο ασφαλείας σας, καθώς οι διαρρήκτες είναι συνήθως βιαστικοί και αγχωμένοι ώστε να υπομείνουν τον ήχο μιας σειρήνας κατά την «εργασία» τους. Για τον λόγο αυτό, μια εξίσου καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε μια αυτόνομη εσωτερική σειρήνα και γιατί όχι μια μαγνητική επαφή στον χώρο άμεσης πρόσβασης του χρηματοκιβωτίου. Πέραν του πανικού που θα δημιουργήσει ο συναγερμός τοπικά, θα ενημερωθεί άμεσα και το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού ώστε να ειδοποιήσει εσάς και τις Αρχές πριν ολοκληρωθεί το έργο των διαρρηκτών.

 

Όποιο χρηματοκιβώτιο κι αν επιλέξετε μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε τον συναγερμό σας!

Ένα χρηματοκιβώτιο λειτουργεί συμπληρωματικά με τον συναγερμό, αλλά σε καμία περίπτωση

δεν τον αντικαθιστά.

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL