Φωτιστικά ασφαλείας στο σπίτι

Φωτιστικά ασφαλείας στο σπίτι


Τα φωτιστικά ασφαλείας ενός σπιτιού αποτελούν έναν από τους πιο άμεσους λειτουργικούς και σίγουρους τρόπους προστασίας από κάθε επίδοξο κακοποιό. Τα ισχυρά, εξωτερικά φώτα ασφαλείας λειτουργούν ιδανικά κρατώντας κάθε ανεπιθύμητο μακριά από την κατοικία σας και αποθαρρύνοντάς τον από το να στοχεύσει το σπίτι σας, καθώς ο κίνδυνος εντοπισμού και σύλληψής του αυξάνεται.

Αν επιθυμείτε να αποτρέψετε επίδοξους κλέφτες και διαρρήκτες να εισβάλλουν στην κατοικία σας, τότε καλό θα ήταν να επενδύσετε σε αξιόπιστα εξωτερικά φώτα ασφαλείας. Σας βοηθούν να προσδιορίσετε ποιος περιπλανιέται στην ιδιοκτησία ή την γειτονιά σας, ενώ παράλληλα δηλώνουν πως υπάρχει εποπτεία, ακόμα κι όταν εσείς λείπετε. Οι επιλογές είναι πολλές, συνεπώς είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό που θα σας προτείνει τι μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα στην περίπτωσή σας.

Προσοχή όμως! Ο υπερβολικός φωτισμός μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα και να τραβήξει ανεπιθύμητη προσοχή στην κατοικία σας.

Πού και πώς πρέπει να τοποθετήσετε τα φώτα σας;

Μπορείτε να τοποθετήσετε φώτα ασφαλείας σε στρατηγικά σημεία γύρω από το σπίτι σας, όπως στην εξώπορτα, σε σκάλες, στους εξωτερικούς τοίχους, σε στύλους στην αυλή σας ή σε μπαλκονόπορτες. Είναι σημαντικό να ελέγξετε πόσο καλά λειτουργεί το φως με βάση τα σημεία που μπορεί να καλύψει. Επιλέξτε αποτελεσματικά κι εστιασμένα φώτα, κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε κινούμενο φως. Κοινές πηγές φωτισμού περιλαμβάνουν λαμπτήρες πυρακτώσεως, αλογόνου, φθορισμού, χαμηλού και υψηλής πίεσης νατρίου και LED.

Τοποθετήστε τα φώτα σε απόσταση 3-6 μέτρα μεταξύ τους, για να πετύχετε τη μέγιστη κάλυψη γύρω από το σπίτι σας, διατηρώντας παράλληλα το χώρο φωτεινό.

Η πηγή τροφοδοσίας για τα εξωτερικά φώτα ασφαλείας σας μπορεί να είναι:

  • Ενσύρματα φώτα που συνδέονται με την ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού.
  • Ηλιακά φώτα συλλέγουν ενέργεια από τις ακτίνες του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Φώτα που συνδέονται με πρίζα.
  • Φώτα που λειτουργούν με μπαταρία.   

Συντήρηση εξωτερικών φώτων ασφαλείας

Μετά την τοποθέτηση των εξωτερικών φώτων ασφαλείας, είναι σημαντικό να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας και την ορθή λειτουργία τους.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Καθαρίστε τους λερωμένους φακούς με ένα μαλακό πανί και ήπιο σαπούνι.
  • Αντικαταστήστε τους καμένους λαμπτήρες.
  • Αντικαταστήστε τα σπασμένα ή κατεστραμμένα φωτιστικά.
  • Αντικαταστήστε τα κατεστραμμένα ηλεκτρικά εξαρτήματα, όπως φωτοκύτταρα.
  • Κλαδέψτε δέντρα και θάμνους που βρίσκονται κοντά σε πόρτες και παράθυρα.

Καθώς ο περιμετρικός εξωτερικός φωτισμός αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέρος ενός συστήματος ασφάλειας για το σπίτι, δεν θα πρέπει να αμελήσετε την επένδυση σε ένα σύστημα συναγερμού που θα παρέχει στο χώρο σας ένα επιπλέον μοναδικό αίσθημα προστασίας. Το πιστοποιημένο πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών της Spartan Security με πολυετή εμπειρία στο χώρο της ασφάλειας, θα σας βοηθήσει να βρείτε ποιες είναι οι πραγματικές σας ανάγκες για την ασφάλεια του σπιτιού αλλά και του εργασιακού σας χώρου και θα σας προτείνει μια εξατομικευμένη τεχνικοοικονομική πρόταση ασφαλείας.

Δέσμευσή μας είναι να υπηρετούμε με συνέπεια τον κλάδο της ασφάλειας παρέχοντας 24ώρες υπηρεσίες ηλεκτρονικής φύλαξης πάνω από τις προσδοκίες σας.

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς!

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL