Συνέντευξη στο kariera.gr για το επάγγελμα φυσικής φύλαξης

Η αναπαραγωγή και η διάδοση του παρόντος περιεχομένου (ή τμήματός του), επιτρέπεται.

Ωστόσο πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από την ένδειξη της πηγής: Spartan Security και οι φωτογραφίες με τα λογότυπα να μην έχουν υποστεί καμία επεξεργασία. Το ίδιο ισχύει και για αναδημοσίευση του άρθρου σε ιστοσελίδες, με την προϋπόθεση να εμφανίζεται το σχετικό ενεργό link..

despoina Spartan

Το επάγγελμα του security είναι σχετικά υποτιμημένο καθώς θεωρείται  ότι δε χρειάζεται ιδιαίτερες δεξιότητες, παρ΄όλα αυτά όσοι το γνωρίζουν μπορούν να αντιληφθούν πραγματικά τι μπορεί να προσφέρει το προσωπικό ασφαλείας  και τη σημαντικότητα του ρόλου αυτών των ανθρώπων.

Χρειάζεται υψηλό αίσθημα προστασίας, ηθική, αφοσίωση, ψυχραιμία, θάρρος, ευγένεια, εχεμύθεια και ταυτόχρονα σωστή κρίση και αντίδραση στη δεδομένη στιγμή. Με την αύξηση της εγκληματικότητας ο  βαθμός  επικινδυνότητας είναι υψηλός και υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να απειλείται η ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα στη προσπάθειά  να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Το επάγγελμα εξελίσσεται διαρκώς λόγω των νέων και διαφορετικών μορφών απειλής που μας περιβάλλουν και όσοι το εξασκούν πρέπει πλέον να υποβληθούν σε εξετάσεις και να κατέχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος  ώστε να είναι σε θέση να επιλύουν κρίσεις και προβλήματα με το πιο ανώδυνο τρόπο.

Η συνεχής εκπαίδευση είναι αναγκαία ιδιαιτέρως σήμερα, όπου η Βιομηχανία της Ιδιωτικής Ασφάλειας, αναπτύσσεται σε συνδυασμό και με την εφαρμογή της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών και απαιτείται πλέον ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων για να προσαρμοστεί με ευελιξία στις αλλαγές, που πλησιάζουν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης έχει καθορίσει ένα Πλαίσιο Αναφοράς, με βασικούς στόχους με πρώτο ένα κατάλογο απαιτούμενων ικανοτήτων, για την προσωπική και επαγγελματική ολοκλήρωση και ανάπτυξη του προσωπικού ασφαλείας και την ενεργό ιδιότητά τους ως πολίτες. Ταυτόχρονα και η χώρα μας σε συνεννόηση με τα υπουργεία Παιδείας & Δημόσιας Τάξης οριοθέτησε τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ο εργαζόμενος στην Ασφάλεια.

Συνοψίζοντας, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ένα επάγγελμα που δε πρέπει να εφησυχάζει ποτέ  ούτε να πέφτει στη παγίδα της ρουτίνας που δημιουργεί το εκάστοτε περιβάλλον εργασίας.

Δείτε εδώ το άρθρο : blog/kariera.gr

Περισσότερα

?>
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

iso-27001_2013_2018     iso-9001_2015_2018     iso-14001_2015_2018     iso-45001_2018
iso-22301_2012_2019     iso-39001_2012_2020     iso 37001 2016     iso-20000_2020

Copyright © 2022 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43