Συνέντευξη Μπάμπη Καραμπάτσου "30 Χρόνια Spartan Security" στο περιοδικό Security Manager

Η αναπαραγωγή και η διάδοση του παρόντος περιεχομένου (ή τμήματός του), επιτρέπεται.

Ωστόσο πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από την ένδειξη της πηγής: Spartan Security και οι φωτογραφίες με τα λογότυπα να μην έχουν υποστεί καμία επεξεργασία. Το ίδιο ισχύει και για αναδημοσίευση του άρθρου σε ιστοσελίδες, με την προϋπόθεση να εμφανίζεται το σχετικό ενεργό link..

 

30 χρόνια Spartan Security! 30 χρόνια Πάροχος Ηλεκτρονικής Ασφαλείας! Πείτε μας κάποια πράγματα για την εξέλιξη της εταιρίας από 1989 μέχρι σήμερα

 Από το 1989 μέχρι σήμερα, η καινοτομία και η δημιουργία μοναδικών λύσεων ασφάλειας έχουν καταστήσει την Spartan Security ως πρώτη επιλογή για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ασφάλειας. Υπήρξε ηγέτης στην άρτια φιλοξενία επιχειρήσεων ασφαλείας, ισχυρός πρωτεργάτης στην εισαγωγή των νέων τεχνολογιών, πρότυπο αποτελεσματικών στρατηγικών συνεργασιών και κατευθυντήρια δύναμη στην εξέλιξη της ηλεκτρονικής ασφάλειας.

Το στοίχημα για μένα στην ξέφρενη πορεία των θεαματικών αλλαγών της αγοράς,  ήταν να προλάβω τις εξελίξεις. Κάνοντας έναν απολογισμό σήμερα πιστεύω πως τα κατάφερα. Η εξωστρέφεια της Spartan Security σε συνδυασμό πάντα με το ήθος και την εντιμότητα που την εδραίωσαν, η σωστή και στοιχειοθετημένη στρατηγική ανάπτυξης και η πλήρης ενσωμάτωση κάθε πρόκλησης, αποτέλεσε μονόδρομο αλλά και πηγή επιτυχίας για εμάς.

Με μια αξιοσημείωτα επιτυχημένη πορεία, αισθάνομαι υπερήφανος και δικαιωμένος για όλα αυτά τα χρονιά των διαρκών επενδύσεων, της αστείρευτης δημιουργικότητας και της σκληρής πάνω από όλα δουλειάς, κάτι που δεσμεύομαι να συνεχίσω με αμείωτη ένταση. Νιώθω πως το οφείλω πρώτα από όλα στις προηγούμενη γενιά των συνεργατών που με στήριξαν όλα αυτά τα χρονιά, αλλά και την επόμενη, που αναζητά ευκαιρίες για συνεργασίες κυρούς και υψηλών απαιτήσεων. Αποτελεί θεμελιώδη στοιχείο του χαρακτήρα μου να αφουγκράζομαι τις ανάγκες και να στηρίζω ολόκληρο τον κλάδο που με τόση πίστη υπηρετώ 30 χρονιά τώρα.

Ίσως όμως και περισσότερα από 30 χρόνια προσωπικής ενασχόλησης με τις τεχνολογίες για την ασφάλεια. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε μέχρι σήμερα ευρύτερα στο τομέα της ηλεκτρονικής ασφάλειας;  

 Μέσα σε αυτές τις τρεις δεκαετίες η ανάπτυξη της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών έφερε μια πραγματική επανάσταση στον χώρο της ασφάλειας. Η Spartan Security συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην  αφομοίωση και υιοθέτηση των τεχνολογικών προκλήσεων, αναμφισβήτητα οφείλει την ανάπτυξή της στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που κατά την 30ετή ενασχόλησή μου το κέντρο λήψης σημάτων, είχα την ευκαιρία να ζήσω εμπειρίες που δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ όπως: η ασύρματη τεχνολογία, οι υπολογιστές,  το κινητό τηλέφωνο, η ψηφιακή επικοινωνία και το Ιnternet.  Κατά την γνώμη μου όλες οι επιχειρήσεις που βασίστηκαν στην χρήση των νέων Τεχνολογιών  κατάφεραν, όχι μόνο να επιβιώσουν σε δύσκολες περιόδους, αλλά να αλλάξουν  το αρνητικό πρόσημο της εγχωρίας αγοράς την τελευταία δεκαετία, προς όφελός τους.

Η Spartan Security αναπτύχθηκε ταυτόχρονα με το τεράστιο αυτό τεχνολογικό σίφουνα που άλλαξε εξ ολοκλήρου την καθημερινότητα όλων μας και κατάφερε να αυξήσει όχι μόνο την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της, αλλά κυρίως να δημιουργήσει νέες υπηρεσίες και προϊόντα για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Ενδεικτικά οι εφαρμογές: ΜySpartan, Echo και  Voyager είναι αποκλειστικά mobile application της Spartan Security που απογείωσαν την ασφάλεια σε επίπεδα πέραν κάθε προηγουμένης υλοποίησης εφαρμογών του κλάδου. Είναι γνωστό σε όλους τους συνεργάτες μας εξάλλου, πως όραμα και βασική αρχή της Spartan Security είναι οι υπερσύγχρονες τεχνολογικές λύσεις που προσφέρουμε.

Μιλάμε συνεχώς για τις εξελίξεις στην τεχνολογία, όμως στην ασφάλεια ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ίσως ο πιο σημαντικός. Πως προσεγγίζετε όλα αυτά τα χρόνια τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στην εταιρία σας και ευρύτερα;

 Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να μιλήσω για την ομάδα μου. 30 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και υπεύθυνης λειτουργίας  θα ήταν ανέφικτό να ολοκληρωθούν χωρίς να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας. Οι άνθρωποι μας είναι τελικά η ουσιαστική δύναμή μας. Είναι οι πρώτοι που θα απαντήσουν στην κλήση για ανάγκη, που θα μοιραστούν τον φόβο με το τελικό συνδρομητή, που θα βρουν λύσεις και που θα καθοδηγήσουν τους συνεργάτες.

Ωστόσο ο ρόλος τους δεν σταματάει εδώ. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι αυτοί που θα ερευνήσουν, θα δοκιμάσουν, θα αποτύχουν και θα ξανασηκωθούν σε κάθε πρόκληση για καινοτομίες και νέες παροχές. Η ομάδα της Spartan Security είναι μια δεμένη ομάδα με συνεχή αυστηρή εκπαίδευση, που διαθέτει εμπειρία στην ασφάλεια, αλλά κυρίως πιστή και αφοσίωση στο έργο της.

Η προσωπική μου συνεισφορά στην σύσταση αυτής της ομάδας είναι η θέληση και η τόλμη να επενδύω στους ανθρώπους μου και να υιοθετώ σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και οργάνωσης που είναι το ισχυρό μας πλεονέκτημα. Παράλληλα αναβαθμίζονται διαρκώς οι χώροι εργασίας, ώστε να προωθείται θετικό κλίμα, εργονομία και ασφάλεια.

Με κοινό χαρακτηριστικό την επιμονή μας στην ποιότητα και το πάθος για το αποτέλεσμα, προσωπικά θεωρώ πως κατορθώνουμε καθημερινά να συμπαρασύρουμε σε αυτή την προσπάθεια ουσιαστικής ανάπτυξης όλους τους συνεργάτες, τους προμηθευτές αλλά και τους συνδρομητές που εμπιστεύονται την Spartan Security. Η προτεραιότητα που δίνουμε στην διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού, με την ευρύτερη έννοια, αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας μας για ικανοποιημένους πελάτες, ισχυρούς εγκαταστάτες και δεμένο προσωπικό.

Είναι αλήθεια ότι σήμερα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο τομέα δραστηριοποίησης της εταιρίας σας για τα δεδομένα της Ελλάδας; Πόσο υγιές είναι αυτό και πως βλέπετε να εξελίσσεται συνολικά η πορεία των επιχειρήσεων με Κεντρικούς Σταθμούς σε σχέση με τη προσφορά και τη ζήτηση;

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω για το μέγεθος του ανταγωνισμού στον τομέα που η Spartan Security εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Για να γινώ πιο σαφής θεωρώ πως στον ανταγωνισμό πρέπει να γίνεται αντιδιαστολή ομοειδών επιχειρήσεων με συγκρίσιμες παροχές και παρόμοια προϊόντα. Προσωπικά δεν θεωρώ πως στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που ανταγωνίζονται την Spartan Security. Θεωρώ αντίθετα πως ο ανταγωνισμός είναι μικρός, εφόσον ο τίτλος «Κ.Λ.Σ.Σ.» από μονός του δεν λέει τίποτα, αν δεν συνοδεύεται από ένα πλήθος παροχών, μια ομάδα που εξειδικεύεται στην έρευνα και στην ανάπτυξη και από έναν τηλεπικοινωνιακό και τεχνολογικό εξοπλισμό που να προσφέρει αδιάλειπτη λειτουργία. Πέραν τούτου, όλα τα παραπάνω οφείλουν να υποστηρίζονται από ένα δυναμικό εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό που είναι σε θέση να αξιοποιήσει και να αναπτύξει τις δυνατότητες που του προσφέρονται.

Αν με ρωτάτε για το τι είναι υγιές, αναμφίβολα θεωρώ πως επιχειρηματικά η ανταγωνιστικότητα ασφαλώς και βοηθάει στην παραγωγικότητα, στις νέες ιδέες, στη βαθιά αντίληψη των αναγκών του πελάτη, στην έξυπνη χρήση της τεχνολογίας και στην αύξηση των επενδύσεων. Παρόλα αυτά η συνολική πορεία των επιχειρήσεων με κεντρικούς σταθμούς δίνει την εντύπωση πως ελάχιστοι κινούνται πραγματικά και ουσιωδώς προς την κατεύθυνση της υγείας, της προόδου και της ανάπτυξης. Κόντρα στο ρεύμα της εποχής λοιπόν, η Spartan Security έχει αποδειχθεί ως ο πλέον αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνεργάτης των μοντέρνων και επιτυχημένων επιχειρήσεων ασφαλείας και βοηθάει ουσιαστικά στην αναβάθμισή τους με τρόπο αποδοτικό και σύγχρονο.

Τι ζητάνε σήμερα οι επαγγελματίες εγκαταστάτες συστημάτων ασφάλειας και τι οι τελικοί πελάτες, οικιακοί και επιχειρηματικοί; Πως καλύπτετε εσείς αυτές τις απαιτήσεις τους;

Οι επαγγελματίες έχουν ως προτεραιότητα τους να συνεργάζονται με έναν έμπιστο συνεργάτη που θα σέβεται το πελατολόγιό τους και θα στηρίζει την ανάπτυξή τους με κάθε μέσο. Επιπλέον κάθε επιχείρηση ασφαλείας θέλει δίπλα της έναν έμπειρο ενημερωμένο και εξελισσόμενο συνεργάτη που θα διαθέτει πολλά επιχειρηματικά εργαλεία για πλήρη έλεγχο του πελατολογίου, διαφάνεια στις συναλλαγές και τεχνική υποστήριξη όπου και όταν χρειάζεται. Ασφαλώς ένα  ισχυρό όνομα όπως η Spartan Security και οι επώνυμες συστάσεις της από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, μεγιστοποιούν το κύρος και κατά συνέπεια την εμπιστοσύνη.  H προσωπική μου εμπειρία λέει πως οι σοβαρές, πιστοποιημένες επιχειρήσεις ασφαλείας, πέραν όλων των παραπάνω, διαθέτουν ένα αλάνθαστο επιχειρηματικό ένστικτο και δεν υποκύπτουν σε μικροοικονομικά και μόνο συμφέροντα.

Ο τελικός καταναλωτής είναι πιο εξοικειωμένος παρά ποτέ για τις ανάγκες του, τις παρεχόμενες λύσεις ασφάλειας και τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Εμείς στη Spartan security επικεντρωνόμαστε σε κάθε ένα από τα παραπάνω στοιχεία ξεχωριστά και επιπλέον εγγυούμαστε πως ο συνδρομητής θα έχει την πιο άμεση αδιάλειπτη και έγκυρη ανταπόκριση στο σήμα που θα ληφθεί στο Κ.Λ.Σ. Παράλληλα θα είναι σε θέση να επιλέξει υπηρεσίες ηλεκτρονικής ασφάλειας από την μεγαλύτερη γκάμα της αγοράς, χωρίς ψιλά γράμματα και ασάφειες που θα ανανεώνονται διαρκώς με βάση τις εξελίξεις της τεχνολογίας και τις ανάγκες του.

Δώστε μας μια κατεύθυνση για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την Spartan Security στο άμεσο αλλά και πιο μακρινό μέλλον

Η πορεία μας προς το μέλλον θα συνεχιστεί με πολλή όρεξη και αισιοδοξία. Έχουμε αποδείξει πλέον τις δυνατότητες, την αξία μας και την προσφορά μας στον κλάδο και στόχος μας είναι η ανάληψη σύνθετων έργων με απαιτητική διαχείριση όπου θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η τεχνογνωσία και η εμπειρία μας. Βασική μας και διαρκής επιδίωξη είναι να παρέχουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες στους συνεργάτες μας, που να ολοκληρώνουν την γκάμα φύλαξης για ασφάλεια 360Ο .

Οι προκλήσεις πολλές, οι ιδέες ακόμα περισσότερες που δεν εξαντλούνται σε μια απλή ερώτηση. Δεσμεύομαι να επανέρθουμε με αποκλειστικά αυτό το θέμα, σε κάποιο επόμενο τεύχος σας.  Σε κάθε περίπτωση είμαστε αισιόδοξοι ότι η επιτυχία μας θα συνεχιστεί.

Ευχαριστώ θερμά το περιοδικό σας για την εμπιστοσύνη, την αναγνώριση και την συμπαράσταση, που εμπράκτως έδειξε με την τιμητική πλακέτα προς το πρόσωπό μου τον Μάρτιο,  στο ευρέως αναγνωρισμένο από τον κλάδο  συνέδριο Security Project που με μεγάλη επιτυχία διοργανώνεται κάθε χρόνο.

 

Περισσότερα

?>
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

iso-27001_2013_2018     iso-9001_2015_2018     iso-14001_2015_2018     iso-45001_2018
iso-22301_2012_2019     iso-39001_2012_2020     iso 37001 2016     iso-20000_2020

Copyright © 2022 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43