Χριστουγεννιάτικος στολισμός και ασφάλεια για τα κατοικίδιά σας

Θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα σας,  να εκτυπώσετε, να αναπαράγετε και να το διανείμετε;

Μπορείτε  μόνο εφόσον φαίνονται καθαρά το λογότυπο της Spartan Security και το σχετικό ενεργό link.

pet blog

Οι γιορτές αποτελούν περίοδο χαράς και ζεστασιάς για κάθε σπίτι. Κάθε νοικοκύρης φροντίζει να φέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων και στο χώρο του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του στολισμού του σπιτιού, προκειμένου να αποκτήσει και ο ίδιος αλλά και τα αγαπημένα του πρόσωπα εορταστική διάθεση. Οι γιορτινές διακοσμήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Χριστουγεννιάτικο δέντρο
  • Λαμπάκια και φωτάκια
  • Κεριά
  • Διακοσμητικά χώρου (γιρλάντες, κρεμαστά κτλ.)

Όσο όμορφη και εάν είναι η ατμόσφαιρα μίας οικίας που έχει στολιστεί γιορτινά, στην περίπτωση που υπάρχουν κατοικίδια, τα πράγματα αλλάζουν. Οι μικροί μας φίλοι, όντας διαρκώς «σκανταλιάρηδες», δεν θα διστάσουν ανά πάσα στιγμή να χαλάσουν το χριστουγεννιάτικο τοπίο που έχουμε δημιουργήσει και να προκαλέσουν κάποια ζημιά. Για την ασφάλεια, λοιπόν, και την δικιά μας αλλά και των κατοικίδιων μας, είναι συνετό ένας ιδιοκτήτης, προτού σχεδιάσει τις χριστουγεννιάτικες αγορές του, να λάβει υπόψιν του τις ακόλουθες συμβουλές.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αρχικά, η επιλογή ενός φυσικού δέντρου θα πρέπει να αποφεύγεται. Αυτό συμβαίνει καθώς τα κατοικίδια έχουν τη συνήθεια να μασούν τα άκρα από τα κλαδιά τους. Στην περίπτωση του φυσικού δέντρου, είναι πολύ πιθανό είτε να τρυπηθούν από τις βελόνες είτε να περάσουν στο στόμα τους έλαια που εκκρίνονται από το έλατο, προκαλώντας τους εμετό ή ερεθισμούς. Στην περίπτωση κατάποσης της βελόνας μπορεί να προκληθεί τρύπημα ή φραγή στην περιοχή του εντέρου τους.

Επιπρόσθετα, ανεξαρτήτου ηλικίας ή εκπαίδευσης, το κατοικίδιο (σκύλος ή γάτα) είναι εξαιρετικά σίγουρο ότι θα προσπαθήσει είτε να ανέβει είτε να σπρώξει το δέντρο. Για τον λόγο αυτό, ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει φροντίσει για την σταθερότητα του, δένοντάς το από κάποιες άκρες στον τοίχο, προκειμένου να αποφευχθεί η όποια πτώση του.

Τέλος, είναι συνετό να αποφεύγονται μικρά σε μέγεθος ή αιχμηρά στολίδια που οι μικροί μας φίλοι μπορούν να «καταβροχθίσουν». Κατά προτίμηση να επιλέγονται ξύλινα στολίδια, που δε σπάνε ή δε θρυμματίζονται εύκολα.

Φωτάκια και λαμπάκια

Σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού θελήσετε να τοποθετήσετε λαμπάκια, είναι απαραίτητο να είστε σίγουροι ότι το κατοικίδιό σας δεν θα είναι σε θέση να τα φτάσει. Όσο εκπαιδευμένο και εάν είναι ένα ζωάκι, δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στην μάσησή τους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία και σοβαρά τραύματα από τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Χρυσόσκονες και τεχνητό χιόνι

Συστήνεται σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων να μην προτιμήσουν τα συγκεκριμένα υλικά για τη διακόσμηση της οικίας τους, καθώς μπορούν να προβούν εξαιρετικά επικίνδυνα για τους μικρούς μας φίλους. Σε περίπτωση κατάποσής τους, μπορούν να προκαλέσουν εντερικά προβλήματα μέχρι και απόφραξη.

Κεριά

Όπως είναι λογικό, θα ήταν καλό να μην τοποθετηθούν κεριά και πηγές φωτιάς στο χώρο, καθώς τα ζωάκια μπορούν είτε να πάθουν εγκαύματα είτε να τα ρίξουν σε κάποια εύφλεκτη επιφάνεια του σπιτιού.

Για την ασφάλεια των μικρών μας φίλων αλλά και την δική μας, κάθε συνετός ιδιοκτήτης οφείλει να λάβει υπόψιν του τις προαναφερόμενες πρακτικές και σε συνδυασμό με τη διαρκή επίβλεψη, να χαρίσει σε εκείνον αλλά και στο ζωάκι του όμορφες γιορτές, δίχως σκανταλιές.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

iso-27001_2013_2018     iso-9001_2015_2018     iso-14001_2015_2018     iso-45001_2018
iso-22301_2012_2019     iso-39001_2012_2020     iso 37001 2016     iso-20000_2020

Copyright © 2022 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43