Συνέντευξη κ. Καραμπάτσου στο περιοδικό Security Manager

Συνέντευξη κ. Καραμπάτσου στο περιοδικό Security Manager


Voyager by Spartan:

Μια καινοτόμος εφαρμογή αποκλειστικά για εγκαταστάτες  συστημάτων συναγερμού και τεχνικούς ασφαλείας που στοχεύει την διεθνή αγορά υπηρεσιών ασφαλείας! 


Ποιος είναι ο πρωταρχικός στόχος της Spartan στην ελληνική αγορά της ηλεκτρονικής ασφαλείας;

Το 1989, η Spartan έκανε ένα άλμα στα δύσκολα και κατάφερε να φιλοξενήσει, εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας, πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη ενός Κ.Λ.Σ.  Σήμερα, 25 χρόνια μετά, εξακολουθεί να επιθυμεί διακαώς να ξεπεράσει τα εσκαμμένα και να κάνει υπέρβαση στον ίδιο τον εαυτό της, παρέχοντας όλο και περισσότερα εργαλεία στους συνεργάτες της, ώστε να έχουν την δύναμη της αυτονομίας και της ατομικότητας στις υπηρεσίες και τις παροχές τους, ένα εκ των οποίων αποτελεί και το Voyager στο οποίο θα αναφερθούμε αναλυτικά σήμερα. Παράλληλα η Spartan στηρίζει με κάθε τρόπο και κόστος το όραμά της για την δημιουργία μιας κοινότητας επαγγελματιών που θα μπορούν να μοιράζονται ON–LINE πληροφορίες με ασφάλεια και διαφάνεια. Η προοπτική αυτή, είναι  το προσωπικό μου στοίχημα εδώ και χρόνια και η υλοποίησή της είναι εφικτή μόνο με την συνεισφορά όλων μας.


Με βάση τον ανταγωνισμό στον τομέα των Κ.Λ.Σ. ποιά είναι τα δυνατά σημεία της Spartan;

Η εξωστρέφειά της, οι καινοτομίες και οι στρατηγικές συνεργασίες της. Θα έλεγα το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει η Spartan αποτελεί το δυνατό της σημείο, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που προσφέρει στους συνεργάτες της.


Τι είναι και πως ακριβώς λειτουργεί το Voyager;

O χρήστης μπαίνει στον ιστότοπο της Spartan και μέσω του login συνεργατών κάνει εγγραφή, ώστε να λάβει τους κωδικούς πρόσβασης. Τόσο γρήγορα, εύκολα και απλά συνδέεται με το Voyager είτε από το κινητό του, τον υπολογιστή ή το tablet του, όπου και αν βρίσκεται όλο τo 24ωρο. Μετά την είσοδό του στην υπηρεσία, μπορεί να συλλέξει ON–LINE πληροφορίες για το πελατολόγιό του, τα σήματά του, οικονομικά στοιχεία και πολλά άλλα, έχοντας πρόσβαση ουσιαστικά σε επιλεγμένα αρχεία της Spartan.  Πέραν αυτού, έχει την δυνατότητα να εισάγει στο σύστημα της Spartan δικές του καταχωρήσεις, στοιχεία και μηνύματα που, αφού εγκριθούν, διατίθενται προς χρήση.


Ποιά είναι η δομή του Voyager;

Η εφαρμογή αυτή αποτελείται από αυτοτελείς ενότητες που ο χρήστης τις βρίσκει στον κεντρικό κατάλογο του Voyager. Μέσα σε κάθε ενότητα παρέχονται διαφορετικά εργαλεία με: προβολές, αναζητήσεις, ενημερώσεις, αναφορές στατιστικών στοιχείων, βοήθεια για κάθε φόρμα εργασίας, προγραμματιστικές πληροφορίες, συμβόλαια σύνδεσης, ON-LINE ραντεβού, ημερολόγια εργασιών και τόσα άλλα που σίγουρα δεν αρκεί μια συνέντευξη για να τα αναλύσω. Εκτός αυτού, οι ενότητες διαρκώς εξελίσσονται και βελτιώνονται κάτι το οποίο κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη δομή του Voyager.


Ποιά είναι τα οφέλη του Voyager και που διαφοροποιείται;

Oι διαφορές του Voyager από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή του είδους, είναι πως αποτελεί μια διαδραστική πλατφόρμα που έχει αμφίδρομη επικοινωνία με τον χρήστη. Δηλαδή, δεν μεταφέρει απλά δεδομένα της Spartan προς τους συνεργάτες αλλά ο συνεργάτης μπορεί να επέμβει στο σύστημα και να καταχωρήσει νέα, αφού πάρει έγκριση. Η ιδέα μας για το Voyager είναι να λειτουργήσει ως ένα πολυεργαλείο ηλεκτρονικής γραμματείας για τον χρήστη του, που όσο περισσότερα στοιχεία εισάγει (αλλαγή μπαταριών συστημάτων, service, συνδρομές, οικονομικά στοιχεία, ημερομηνίες ραντεβού κ.α.) τόσο περισσότερα στοιχεία θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει. Πολλοί φίλοι συνεργάτες, μου ζητούσαν να τους προτείνω μια έτοιμη εφαρμογή του εμπορίου ή έναν προγραμματιστή για custom εφαρμογή, ώστε να οργανώσουν την επιχείρησή τους Αντί αυτού, δημιουργήσαμε το Voyager, απόσταγμα εμπειρίας 25 χρόνων, προσφέροντας μια λύση στο πρόβλημα μηχανοργάνωσης των συνεργατών μας, που μάλιστα τα περισσότερα δεδομένα θα τα έχουν έτοιμα, εφόσον αντλούνται από το σύστημα της Spartan. Tόσο απλά....


Πιστεύετε πως έχετε εξασφαλίσει ασφάλεια στην διαχείριση των δεδομένων του Voyager;

Το πρώτο πράγμα που ρώτησα τους μηχανικούς του λογισμικού μου είναι: «Υπάρχει απόλυτη ασφάλεια σε μια τέτοια εφαρμογή?». Η απάντηση ήταν πως ο Web Server που θα φιλοξενήσει το Voyager, φιλοξενεί επιχειρήσεις και οργανισμούς για τις οποίες η ασφάλεια των δεδομένων είναι αδιαπραγμάτευτη. Συγκεκριμένα το LAMDA HELLIX DATA CENTER, που φιλοξενεί το Voyager, φιλοξενεί σχεδόν όλες τις γνωστές ελληνικές τράπεζες (Alpha, EFG, Πειραιώς), τον Ο.Τ.Ε κ.α. Να είστε σίγουρος, πως η ασφάλεια για μένα που την υπηρετώ από το 1989, είναι ζωτικής σημασίας προτεραιότητα. Σκεφτείτε μόνο, αν ο ανταγωνισμός της Spartan είχε έστω και μία απειροελάχιστη πιθανότητα να δει πελατολόγια, οικονομικά στοιχεία και συνεργασίες μας… Θα ήμουν παράλογος αν διακύβευα  στο ελάχιστο την διαρροή στοιχείων και δεν είχα εξασφαλίσει την απόλυτη διαφύλαξή τους.


Ποια είναι τα επόμενα άμεσα βήματά σας για το Voyager;

Παραμένοντας στην αιχμή της τεχνολογίας, ως ξεκάθαρο στόχο έχουμε θέσει να αποτελέσουμε την πρώτη επιχείρηση διεθνώς, όσον αφορά υπηρεσίες ON-LINE ενημέρωσης εγκαταστατών-τεχνικών συστημάτων ασφαλείας, παρέχοντας ασφάλεια στο διαδίκτυο και ολοκληρωμένες υπηρεσίες pre-sales και after-sales. Απώτερος στόχος είναι να παρέχουμε εξ αποστάσεως πληροφορίες και εκπαίδευση για τεχνολογικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον κλάδο της ασφάλειας.


Θεωρείται πως το εγχείρημά σας θα βρει ανταπόκριση από τους επαγγελματίες του κλάδου;

Στον τομέα της εξειδίκευσής μας, για να πετύχει ένα Κ.Λ.Σ., απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη και ανάπτυξη ενός εξαιρετικού δικτύου επαγγελματιών συνεργατών (channel development), που να είναι πολύ κοντά στους συνδρομητές τους. Οι λύσεις που σχεδιάσαμε μέσω του Voyager, υποστηρίζονται αμφίδρομα και συνεχώς και τροφοδοτούνται από τις ανάγκες των συνεργατών μας. Με βάση αυτές τις προϋποθέσεις το επίπεδο ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες είναι διαρκώς εξελίξιμο και υπάρχει γεωμετρική πρόοδος, ανάπτυξη και αποδοχή. Με όλα αυτά τα δεδομένα, θεωρώ πως όχι μόνο θα υπάρξει ανταπόκριση για τους επαγγελματίες στην Ελλάδα, (κάτι που συμβαίνει ήδη και μάλιστα θεαματικά με τους υπάρχοντες συνεργάτες μας), αλλά το εγχείρημα αυτό, θα ξεπεράσει τα ελληνικά πλαίσια  και θα υιοθετηθεί από διεθνή  Κ.Λ.Σ. εφόσον αποτελεί αποκλειστικότητα της Spartan σε παγκόσμιο επίπεδο. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε ήδη, με επαφές μας με μεγάλα Κ.Λ.Σ. διεθνώς, δείγμα της ανταπόκρισης της ιδέας του Voyager στον κλάδο.


Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται το τοπίο της ηλεκτρονικής ασφαλείας στην Ελλάδα;

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι όσες επιχειρήσεις είναι «εκπαιδευμένες» στο κομμάτι του επιχειρείν, συμμετέχουν σε συλλογικές προσπάθειες και προωθούν ή αφομοιώνουν νέες ιδέες τεχνολογικά και ουσιαστικά, θα είναι όχι μόνο βιώσιμες, αλλά και ανερχόμενες παρά την ύφεση που έχει στενέψει εξαιρετικά τις επιλογές όλων μας.


Έχετε κάτι να προσθέσετε ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του Voyager;

Μια εκτενής παρουσίαση, υπάρχει στην ιστοσελίδα μας και δεν θέλω να επεκταθώ σε τεχνικές αναλύσεις. Προσωπικά, προσκαλώ όλους όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας, ώστε να συμβάλλουν στην επεκτασιμότητα του Voyager, γιατί μόνο η εξέλιξη φέρνει την  πραγματική πρόοδο...

Σας ευχαριστώ θερμά για την ευκαιρία που μου δώσατε να αναπτύξω τις πρoοπτικές του Voyager, που εκτιμώ πως αποτελεί την πιο σημαντική συμβολή της Spartan στον χώρο της ηλεκτρονικής ασφάλειας, μέχρι σήμερα…

Μιλώντας με τον κύριο Καραμπάτσο, εύκολα συνειδητοποιεί κανείς πως το μυστικό της επιτυχίας του είναι το πάθος, η επιμονή, η επιδίωξη του τέλειου και η βαθιά γνώση του αντικειμένου.

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL