Ασφάλεια στα ταξίδια με αεροπλάνο

Θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα σας,  να εκτυπώσετε, να αναπαράγετε και να το διανείμετε;

Μπορείτε  μόνο εφόσον φαίνονται καθαρά το λογότυπο της Spartan Security και το σχετικό ενεργό link.

asfaleia aeroplano blog

Η εορταστική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και ο κόσμος ξεκινάει να επιστρέφει από τις χειμερινές διακοπές. Η κίνηση στους αερολιμένες «χτυπάει κόκκινο» και τα αεροπορικά δρομολόγια είναι φανερά αυξημένα. Οικογένειες, φίλοι και μοναχικοί ταξιδιώτες επιλέγουν το αεροπλάνο ως μέσο μετακίνησής τους για τις διακοπές τους. Το μέσο αυτό προσφέρει ταχύτητα, άνεση και ελάχιστη ταλαιπωρία σε όποιον το επιλέξει.

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως ο πασίγνωστος ασφαλιστικός οργανισμός Lloyds του Λονδίνου υπολογίζει ότι είναι 25 φορές ασφαλέστερο να ταξιδέψει κανείς με αεροπλάνο από ό,τι με αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, κάθε επιβάτης που επιλέγει να ταξιδέψει αεροπορικώς, οφείλει να γνωρίζει ορισμένους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν προκειμένου να παραμείνει ασφαλής κατά την διάρκεια του ταξιδιού του.

Αεροπορική Εταιρία

Πριν την επιλογή της εταιρείας που θα εμπιστευτεί το άτομο για το αεροπορικό του δρομολόγιο, συνίσταται να κάνει μία μικρή μελέτη περί αυτής. Η τιμή δεν πρέπει να αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα επιλογής. Σημαντικό είναι να πραγματοποιείται μία ολοκληρωμένη αναζήτηση πληροφοριών περί ασφαλείας αεροσκαφών, φήμης στο χώρο και σημειωμένων ατυχημάτων στον όμιλο της εταιρίας.

Οδηγίες Ασφαλείας

Πριν την απογείωση, το πλήρωμα κάθε αεροσκάφους παρέχει μία επίδειξη των οδηγιών και μέτρων ασφαλείας στην περίπτωση ατυχήματος. Όσο βαρετό μπορεί να φαίνεται, αποτελεί κρίσιμης σημασίας να το παρακολουθήσει κάθε επιβάτης, καθώς στην περίπτωση κινδύνου θα είναι σε θέση να γνωρίζει τι να κάνει και να μην πανικοβληθεί.

Χειραποσκευές

Ένας γνωστός κίνδυνος για τους επιβάτες κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι η πιθανή πτώση αντικειμένων και αποσκευών από τα ντουλάπια αποθήκευσης. Το γεγονός αυτό μπορεί να προκληθεί είτε από μία απότομη κίνηση του αεροσκάφους (αναταράξεις κτλ.) είτε από το μη ικανοποιητικό κλείσιμο κάποιου ντουλαπιού από επιβάτη ή αεροσυνοδό. Για τον λόγο αυτό, συστήνεται στους ταξιδιώτες να παραδίδουν τις βαριές αποσκευές στον αποθηκευτικό χώρο του αεροπλάνου και μαζί τους να φέρουν ένα μικρό σακίδιο ή ελαφριά χειραποσκευή.

Κινητές Συσκευές

Οι επιβάτες οφείλουν να απενεργοποιούν τις κινητές τους συσκευές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή να τις θέτουν σε λειτουργία πτήσης καθώς υπάρχει ο κίνδυνος, στην περίπτωση λειτουργίας τους, κινητά εξελιγμένης τεχνολογίας να εκπέμπουν ραδιοκύματα που μπορεί να διαταράξει το σύστημα πλοήγησης του σκάφους.

Ρουχισμός

Σε περίπτωση δυστυχήματος, οι δύο κύριοι κίνδυνοι είναι η φωτιά και ο καπνός. Η επιλογή ρουχισμού με μακριά μανίκια, μακρύ παντελόνι ή  μακριά φούστα μπορεί να προφυλάξει το δέρμα από τις φλόγες και την θερμότητα. Επιπρόσθετα, το να φοράει ο επιβάτης αρκετά ρούχα του παρέχει επιπλέον στρώματα προστασίας. Η επιλογή συνθετικών ρούχων πρέπει να αποφεύγεται, καθώς τα συνθετικά υλικά σε περίπτωση έκθεσης στη θερμότητα συρρικνώνονται και κολλάνε στο δέρμα, προκαλώντας εγκαύματα.

Κάθε ευσυνείδητος επιβάτης προτείνεται να ακολουθήσει τις παρακάτω πρακτικές και συμβουλές προκειμένου να απολαύσει ένα ήσυχο ταξίδι και να φτάσει στον προορισμό του με ασφάλεια.

 

 

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

iso-27001_2013_2018     iso-9001_2015_2018     iso-14001_2015_2018     iso-45001_2018
iso-22301_2012_2019     iso-39001_2012_2020     iso 37001 2016     iso-20000_2020

Copyright © 2022 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43