🛠 DIY σύστημα ασφαλείας: Μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες!

Θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα σας,  να εκτυπώσετε, να αναπαράγετε και να το διανείμετε;

Μπορείτε  μόνο εφόσον φαίνονται καθαρά το λογότυπο της Spartan Security και το σχετικό ενεργό link.

diy

Tο «DIY» είναι παντού...

Το Do It Your Self δηλαδή το Καν’ το μόνος σου ... είναι μια αρκετά απλή ιδέα, που αντί να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να κάνετε μια συγκεκριμένη εργασία, ή αντί να αγοράσετε αγαθά από ένα κατάστημα, επιλέγετε να υλοποιήσετε το έργο, ή να δημιουργήσετε τα προϊόντα, μόνοι σας χωρίς την βοήθεια των ειδικών.

Η ιστορία

O όρος είναι παγκοσμίως καθιερωμένος εδώ και πολλές δεκαετίες.  Από το 1912 χρονολογούνται οι πρώτες καταγεγραμμένες αναφορές χειροποίητων χρηστικών κατασκευών από μη ειδικούς με τον τίτλο «DIY».

Τα κίνητρα

Τα βασικότερα κίνητρα του «DIY» είναι η ανάπτυξη και ανάδειξη της έμφυτης δημιουργικότητας του ανθρώπου, η  δυνατότητα ανακύκλωσης και κυρίως η εξοικονόμηση χρημάτων. 

Η εφαρμογή

Το «DIY» επεκτείνεται σε ολόκληρο το φάσμα αυτού που αποκαλούμε «κατασκευάζω» ανεξάρτητα από το μέγεθος, το υλικό, την χρήση της κάθε κατασκευής αλλά και τον καθαρά τεχνικό τρόπο που έχει χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία της. Στα πλαίσια αυτού του καταιγισμού «καν’ το μονός σου» / «καν’ το οικονομικά», πρόσφατα έχει εξαπλωθεί και στον ευαίσθητο κλάδο της ασφάλειας.

Γιατί το DIY είναι η μόδα της εποχής μας ;

Ο όρος «DIY» προστίθεται σε πολλά έργα, από την επιδιόρθωση μιας τρύπας στον τοίχο μέχρι την εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας. Είναι κυρίως μεράκι, χόμπι και δημιουργία, συνεπώς πέρα από το προφανές οικονομικό κίνητρο, δικαιολογείται η ανησυχία για DIY λύσεις ακόμη και στην ασφάλεια.

Υπάρχουν αρκετοί  λόγοι που κάποιοι το προτιμούν:

 • Τα e-shop είναι πλημμυρισμένα από άπειρες και οικονομικές επιλογές.
 • Ο DIY χαρακτήρας της λήψης σημάτων του συναγερμού στο smartphone αποτελεί ένα γοητευτικό «παιχνίδι» για την νέα γενιά χρηστών.
 • Το ελκυστικό marketing των DIY ηλεκτρονικών συσκευών αποτελεί μια θελκτική πρόκληση για εξερεύνηση.
 • Με την βοήθεια μίας πληθώρας νέων smartphone στην αγορά της οικιακής ασφάλειας, το DIY είναι σίγουρα η τελευταία τάση.

Βέβαια εδώ πρέπει να τονιστεί ότι άλλο τα «έξυπνα gadget» και άλλο ένα σύστημα ασφαλείας που θα  προστατεύσει την ζωή και την περιουσία σας!

Γιατί το DIY θέλει προσοχή ειδικά στα συστήματα ασφαλείας ;

Τελικά όμως, ακόμα κι αν είστε δημιουργικοί και θέλετε να τα «Κάνετε Μόνοι Σας», δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορείτε. 

 • Τα ασύρματα kit θέλουν συγκεκριμένες προδιαγραφές (εγγύηση, βαθμό ασφάλειας/grande, προέλευση, πιστοποιήσεις, δυνατότητες επεκτασιμότητας κλπ).
 • Η μελέτη του χώρου σας με βάση τις ανάγκες και η επιλογή της καλύτερης, πιο αποτελεσματικής και συνάμα οικονομικής λύσης, είναι σίγουρα εξειδικευμένη δουλειά  που μάλιστα παρέχεται δωρεάν από τους εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας.

Οι συμβουλές των ειδικών:

Σε κάθε περίπτωση πριν πειραματιστείτε σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε τους επαγγελματίες. Συχνά θεωρούμε πως αν κάνουμε κάτι μόνοι μας θα είναι και οικονομικότερο, αλλά αυτό δεν αληθεύει πάντα. Αν προτιμάτε παρόλα αυτά, μια DIY λύση για λόγους εχεμύθειας, (αν κι αν ένας πιστοποιημένος/αδειούχος εγκαταστάτης συστημάτων ασφαλείας, μπορεί να σας εγγυηθεί πλήρη εμπιστευτικότητα), ή επειδή είστε γνώστης της υψηλής τεχνολογίας, οφείλετε να είστε προσεκτικοί.

Επιλέγοντας τον κατάλληλο συναγερμό:

 • Θα χρειαστείτε καλή εκπαίδευση και έρευνα στην αναζήτηση του κατάλληλου εξοπλισμού.
 • Η τεχνική μελέτη και ο σχεδιασμός οφείλει να γίνει με πλήρη ανάλυση των επιλογών και των αναγκών σας.
 • Η εγκατάσταση απαιτεί εξειδικευμένες δεξιότητες και προκαθορισμένες διαδικασίες. Μεγάλη προσοχή! Σπάνια κάποιος ερασιτέχνης έχει αντίστοιχη εμπειρία.
 • Σε περίπτωση επιλογής ενσύρματων ή υβριδικών συστημάτων, το κόστος μπορεί να μειώνεται αλλά η εγκατάσταση περιπλέκεται. Συγκεντρώστε εγκαίρως τα απαραίτητα εργαλεία και αναλώσιμα υλικά. 
 • Είναι αναγκαία συνθήκη να έχετε τις γνώσεις ώστε το σύστημά σας να μην μπορεί να χακαριστεί. 
 • Δεν πρέπει να έχετε άγνοια κινδύνου, καθώς όταν εμπεριέχεται ρευματοδότηση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
 • Το λάθος στην μελέτη, την επιλογή εξοπλισμού, την εγκατάσταση, την συνδεσμολογία, τον προγραμματισμό και την συντήρηση δεν συγχωρείται, καθώς ρισκάρετε την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας σας.

Και μην ξεχνάτε….

στην διακόσμηση, στο ψάρεμα, στην κατασκευή επίπλων, αξεσουάρ ένδυσης, σπιτικών προϊόντων περιποίησης, ακόμα και στο μαγείρεμα ή στην κηπουρική, μπορούμε να πειραματιστούμε και να μάθουμε από τα λάθη μας, όμως στην ασφάλειά μας δεν κάνουμε πειράματα!

Κάθε λάθος πειραματισμός μπορεί να κοστίσει ακόμα και την ιδιά μας την ζωή…

EXTRA TIP: Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τον τύπο του συναγερμού, τον τρόπο εγκατάστασης και την προέλευσή του, η σύνδεση με το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Spartan Security εξασφαλίζει τον 24ωρο έλεγχο καλής λειτουργίας του συστήματος, έλεγχο μπαταρίας και 24ωρο έλεγχο επικοινωνίας.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

iso-27001_2013_2018     iso-9001_2015_2018     iso-14001_2015_2018     iso-45001_2018
iso-22301_2012_2019     iso-39001_2012_2020     iso 37001 2016     iso-20000_2020

Copyright © 2022 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43